Kartuli-lihapadaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
24. veebruar 2014, 02:49

Liha-kartulipada tumeda õllega

Hautamiseks ei pea otsima ja taga ajama kõige pehmemat liha, ka sidekoerikas lihatükk muutub hautades muredaks ja aromaatseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g Sealiha (abatükk)
3 tk Sibul
10 tk Kartul (viilutatud)
1 dl Lihapuljong
1 pdl Tume õlu
2 sl Toiduõli (praadimiseks)
Sool
Must pipar
Petersell

Valmistamine

1. Lõika liha õhukesteks ja suupärasteks, umbes tikutopis suurusteks tükkideks.

2. Pruunista viilutatud sibulad pannil ja vala ahjupotti.

3. Pruunista kergelt vasardatud lihalõigud mõlemalt poolt. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta pannilt. Loputa pann lihapuljongiga.

4. Pane haudepotti kihiti kartul ja liha. Kalla juurde pannil olev puljong ja lisa õlu.

5. Hauta 180-kraadises ahjus kaane all tubli tund võ kuni liha on mure.

6. Serveerimisel raputa peale hakitud patereselli. Lisandiks paku marineeritud peeti või kurki.