Kiudainerikkad toidud

Jogurtikreem kookose ja mangoga 

Angelica Udeküll, 17. veebruar 2014 03:52
Jogurtikreem kookose ja mangogaFoto: Daisy Lappard

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Kookoskoor
3 dl Türgi jogurt
2 sl Suhkur
1 g Kardemon
120 g Rõõsk koor 35%
10 g Želatiin
120 g Mango (viljaliha)
60 g Mangopüree
1 tk Laim (värskelt pessitud mahl)

Valmistamine

1. Sega omavahel kookoskoor, jogurt, mangopüree, suhkur ja kardemon.

2. Punnuta želatiin külmas vees.

3. Vahusta vahukoor ja ühenda jogurtisegu hulka.

4. Puhasta mango ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks.

5. Sega mangotükid kreemi hulka.

6. Sulata želatiin vesivannil ja sega väikese koguse kreemi hulka.

7. Ühenda želatiiniga kreem ülejäänud kreemiga.

8. Tõsta kausikestesse ja aseta külma tahenema.

HEA TEADA!

* Serveerides lisa tükeldatud mangot või mangopüreed.

* Mangotükid lisavad desserdile natuke krõmpsuvat iseloomu, aga kui kasutad väga küpset vilja, on mõistlikum mango enne kreemi hulka lisamist ära püreestada.