Talvine oasuppFoto: Sandra Urvak
Kiudainerikkad toidud
17. veebruar 2014, 04:00

Talvine oasupp

Inglased kutsuvad sellist suppi comfort food ehk siis lohutav või mugav söök. Eriti mõnus ja igal ajal. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PULJONG
1 tk Kanarinnak
1 tk Porgand
1 vars Seller
1 tk Sibul
2 oksa Tüümian
2 l Vesi
SUPP
2.5 dl Valged oad (leotatud)
1 tk Fenkol ehk apteegitill
2 küünt Küüslauk
1 sl Pesto
Petersell
Till
Külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

1. Aseta kõik puljongiained potti, kalla vesi peale ja lase keema tõusta. Keeda tasasel tulel umbes tunnike. Kurna puljong.

2. Keeda ka oad poolpehmeks.

3. Prae viilutatud fenkol ja küüslauk oliiviõlis. Kalla peale puljong, lisa oad ja keeda, kuni oad on pehmed. Lisa 1 sl pestot ja sega läbi.

4. Serveeri hakitud peterselli, tilli ja paari tilga väga hea oliiviõliga. Soovi korral serveeri suppi puljongist üle jäänud keedukanaga.