Muraka-juustukook rukkileivapõhjalFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. veebruar 2014, 04:48

Muraka-juustukook rukkileivapõhjal

Muraka-juustukook sobib talvisele peolauale. Eriti hõrk tuleb see isekeedetud murakamoosiga, aga ka poemoosiga on tulemus hea. Kogus 10 inimesele.

Koostisosad
PÕHI
200 g Riivleib tumedast rukkileivast
100 g Või
0.5 dl Suhkur
TÄIDIS
400 g Maitsestamata toorjuust
50 g Valge šokolaad
1.5 dl Murakamoos
1 dl Hapukoor
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Muna
KATE
2 dl Murakamoos

Valmistamine

1. Riivi tahke rukkileib peene riiviga, lisa sulatatud või ja suhkur ning sega ühtlaseks. Suru leiva-võisegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Küpseta 175kraadises ahjus 5 minutit.

2. Täidise tarvis mikserda toasoe toorjuust koos murakamoosi ja munadega ühtlaseks vahuks. Laota vaht põhjale ja küpseta 150 kraadi juures 30 minutit.

3. Sega toasoe hapukoor vanillsuhkru ja veevannil sulatatud šokolaadiga, laota ettevaatlikult koogile. Küpseta veel 20 minutit. Lase jahtuda ja jäta 4 tunniks kuni 1 ööks külmkappi. Vahetult enne serveerimist kata kook pealt murakamoosiga.