Kalatoitude retseptid

Kihiline heeringasalat leivaga 

Lia Virkus, 10. veebruar 2014 02:55
Kihiline heeringa-leivasalatFoto: Jaan Heinmaa
Valmista kihiline salat suurematesse pokaalidesse või ühte klaaskaussi. Tee salat valmis veidi varem, et maitsed jõuaksid ühtlustuda. Kasuta selles kas värsket või marineeritud kurki – maitse tuleb nendega erinev, aga mõlemaga väga hea.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 4 tuni külmikus

Koostisosad
225 g Must leib
200 g Õrnsoolaheeringas
1 tk Punane sibul
250 g Tomat
100 g Värske kurk või marineeritud kurk
KASTE
2 dl Hapukoor
2 dl Majonees
Sool
Must pipar
1 tubli sorts Kange Eesti sinep
KAUNISTAMISEKS
3 tk Muna (keedetud)
Murulauk
Till

Valmistamine

1. Lõika leib väikesteks kuubikuteks, rösti neid mõni minut pannil õlis ja lase jahtuda. Tükelda ka heeringas,

kurk ja tomat pisikesteks kuubikuteks.

2. Koori ja haki sibul.

3. Sega kokku kaste ja maitsesta korralikult. Lao pokaalidesse või kaussi kihiti leib, heeringas, sibul, tomat ja kurk. Kata kastmega ja vajuta noaga augud sisse, et kaste nõrguks allapoole.

4. Pane 2–4 tunniks külma. Kaunista hakitud muna, murulaugu ja tilliga.