Kalatoitude retseptid

Kuumsuitsulõhega võileivatort 

Lia Virkus, 10. veebruar 2014, 04:45
Kuumsuitsulõhega võileivatortFoto: Jaan Heinmaa
Mahe ja mahlane võileivatort kalasõpradele. Tordi valmistamiseks kulub vaid pool tundi. Tõsi, seejärel tuleks lasta sel veel 4–12 tundi külmas maitsestuda. Kogus 8 inimesele.

Koostisosad
750 g Röstleib
IMMUTAMISEKS
Kurgimarinaad
TÄIDIS
400 g Kuumsuitsulõhe
4 tk Marineeritud kurk
300 g Kohupiimapasta
2 dl Majonees
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Sidrunipipar
KAUNISTAMISEKS
100 g Krevetid soolvees
100 g Vähisabad soolvees
6 tk Vutimuna (keedetud)
Till

Valmistamine

1. Lõika saia- või leivaviiludelt koorik ära. Lao serveerimisalusele 2 x 4 viilu ja immuta kurgimarinaadiga. Tükelda lõhe, haki kurgid.

2. Sega need kokku kohupiima, purustatud küüslaugu, sidrunist pressitud mahla ja majoneesiga. Maitsesta sidrunipipraga.

3. Määri kolmandik kalasegust saia- või leivaviiludele. Lao siis teine kiht saia-leivaviile.

4. Immuta ja pane järgmine kiht kreemi. Jätka samamoodi, kuni oled saanud kolm kihti saiu-leibu.

5. Määri tort pealt ja külgedelt kalakreemiga. Kata toidukilega ja tõsta vähemalt 4 tunniks, aga soovitatavalt üheks ööks külma. Kaunista krevettide, vähisabade, pooleks lõigatud vutimunade ja värske tilliga.