Kuumsuitsulõhega võileivatort
Koostisosad
750 g Röstleib
IMMUTAMISEKS
Kurgimarinaad
TÄIDIS
400 g Kuumsuitsulõhe
4 tk Marineeritud kurk
300 g Kohupiimapasta
2 dl Majonees
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 tl Sidrunipipar
KAUNISTAMISEKS
100 g Krevetid soolvees
100 g Vähisabad soolvees
6 tk Vutimuna (keedetud)
Till
Valmistamine
1. Lõika saia- või leivaviiludelt koorik ära. Lao serveerimisalusele 2 x 4 viilu ja immuta kurgimarinaadiga. Tükelda lõhe, haki kurgid.
2. Sega need kokku kohupiima, purustatud küüslaugu, sidrunist pressitud mahla ja majoneesiga. Maitsesta sidrunipipraga.
3. Määri kolmandik kalasegust saia- või leivaviiludele. Lao siis teine kiht saia-leivaviile.
4. Immuta ja pane järgmine kiht kreemi. Jätka samamoodi, kuni oled saanud kolm kihti saiu-leibu.
5. Määri tort pealt ja külgedelt kalakreemiga. Kata toidukilega ja tõsta vähemalt 4 tunniks, aga soovitatavalt üheks ööks külma. Kaunista krevettide, vähisabade, pooleks lõigatud vutimunade ja värske tilliga.
Kommentaarid (0)