VaarikatiramisuFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. veebruar 2014, 03:28

Vaarikatiramisu

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 dl Must kange kohv
1 dl Amaretto liköör
200 g Savoiardi küpsised
200 g Külmutatud vaarikad
Jahvatatud kohv või kakaopulber (serveerimiseks)
KREEM
500 g Mascarpone
5 dl Piim
1.5 dl Suhkur
2 sl Nisujahu
2 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

1. Kreemi valmistamiseks kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur keemiseni. Klopi teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala piim munasegusse ja sega ühtlaseks. Kalla mass potti tagasi ja jätka nõrgal kuumusel pidevalt segades kuumutamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta tulelt. Jahuta kaane all täielikult. Maitsesta vanillsuhkruga ja sega hulka mascarpone.

2. Sega kohv ja liköör. Vala madala kausi või pokaalide põhja kiht kreemi. Kasta küpsised ükshaaval kohvisegusse ja lao kiht küpsiseid. Kata kreemikihiga ja poolte vaarikatega. Tee nii veel 2–3 kihti, kuni aineid jätkub. Pealmiseks kihiks jäta mascarpone-kreem. Kaunista kohvipuru või kakaoga.