Küpsetamata magustoidud

Šokolaadi-apelsinikrõbedik 

Angeelika Kang, 24. veebruar 2014, 04:13
Šokolaadi-apelsinikrõbedikFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PURU
1 dl Nisujahu
75 g Jahvatatud mandlid
75 g Või
0.75 dl Tume Muscovado suhkur
1 sl Riivitud apelsinikoor
1 sl Riivitud sidrunikoor
ŠOKOLAADIKREEM
125 g Või
250 g Tume šokolaad
6 tk Muna
3 tk Apelsin
6 sl Kange kohv
0.5 dl Suhkur

Valmistamine

1. Sega omavahel jahu, jahvatatud mandlid ja tsitruseliste riivitud koor. Näpi juurde külm või ja suhkur. Sega purutaoliseks massiks ja aseta pooleks tunniks külmkappi.

2. Šokolaadikreemi jaoks sulata kastrulis või ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Kalla šokolaadisegu õrnalt kloppides munavahu hulka. Lisa kohv ja sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega alguses šokolaadisegu hulka pool munavahust. Siis kalla šokolaadisegu teise poole munavalgevahu hulka ja sega õrnalt läbi.

3. Murenda purutainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160-kraadises ahjus 15 minutit, kuni muutub kuldseks. Lao kaussi kihiti šokolaadikreemi, apelsinisektoreid ja puru. Serveeri kohe.