Küpsetised

Kartuli-sinihallitusjuustupirukas oliiviõliga pärmitainal 

Kaie Mei, 24. veebruar 2014, 02:04
Kartuli-sinihallitusjuustupirukas Seljamaa Fotostuudio
Selles pärmitainas on piima asemel kasutusel vesi, mis muudab küpsetise kooriku krõbedamaks. Sel põhjusel sobib sama oliiviõlirohke tainas väga hästi koduste grissini’de ehk itaaliapäraste kõrsikute valmistamiseks.

Koostisosad
OLIIVIÕLIGA PÄRMITAINAS
500 g Nisujahu
15 g Presspärm
10 g Sool
50 g Oliiviõli
320 g Vesi
KATE
4 tk Kartul
3 sl Oliiviõli
Rosmariin
200 g Sinihallitusjuust
2 küünt Küüslauk

Valmistamine

1. Näpi pärm jahu hulka. Lisa sool ja õli ning sega ühtlaseks. Viimasena vala juurde soe vesi ja sõtku tainalaual ühtlaselt siledaks ning käte ja laua pinnalt lahti löövaks tainaks. Lase soojas topeltsuureks

kerkida.

2. Lõika kartulist õhukesed rattad ja pese need külmas vees, et liigne tärklis ära uhtuda. Kuivata seejärel köögipaberiga. Sega õli peeneks hakitud rosmariini ja küüslauguga. Jaga kerkinud tainas kaheks ja vormi kumbki osa õhukeseks rattaks. Lase 5 minutit kerkida ning kata kartuliviiludega. Kõige peale pudista juust. Küpseta n-ö pitsarežiimil 220-kraadises ahjus isuäratavalt pruuniks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee