Kiudainerikkad toidud

Spinati-fetapirukad Peterburi pärmitainast 

Kaie Mei, 24. veebruar 2014 04:49
Spinati-fetapirukadFoto: Seljamaa Fotostuudio
Selle hoopis teistmoodi pärmitaina valmistamist õpetas mulle venelanna Marina. Tema pirukad on alati küpsetatud Peterburi pärmitainast, mis kerkib hoopis külmikus.

Koostisosad
PETERBURI PÄRMITAINAS
200 g Margariin
7.5 dl Nisujahu
2.5 dl Piim
50 g Pärm
4 tl Suhkur
1 tl Sool
TÄIDIS
150 g Külmutatud spinat
100 g Seedermänniseemned
1 tk Muna
200 g Feta
Must pipar
Pune (värske või kuivatatud)
ÜLEPINTSELDAMISEKS
1 tk Muna

Valmistamine

1. Lahusta sooja piima sees pärm ja jäta sooja kohta ootele.

2. Sulata margariin. Sega see hoolega jahuga läbi ning lisa siis piima-pärmisegu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta külmkappi (!) vähemalt 1 tunniks ootele.

3. Sulata spinat ning pigista sellest liigne vesi. Rösti seedermänniseemned kuldseks. Sega kõik täidiseained kausis ühtlaseks.

4. Rulli kerkinud tainas õhukeseks ning lõika sellest klaasi või vormi abil rattad. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ja aseta peale paras kogus täidist. Voldi pirukad pooleks ning suru ääred tugevalt kinni. Aseta ettevalmistatud ahjuplaadile ning lase 5 minutit kerkida.

5. Pintselda pealispind munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus 18 minutiga isuäratavalt pruuniks.