Lambaliha retseptid

Lambakints artišoki ja rukolaga 

Anni Arro, 3. veebruar 2014, 03:47
Lambakints Foto: Sandra Urvak

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kg Lambakints
Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 oks Rosmariin
1 küüs Küüslauk
4 südamikku Artišokk õlis
Rukola
1 tk Sidrun
Soolahelbed

Valmistamine

1. Määri kints õli, soola, pipra, rosmariini ja hakitud küüslauguga. Lase 10 minutit tõmmata. Aseta liha ahjuvormi ja kata kaane või hõbepaberiga. Küpseta 180-kraadises kuumuses 2,5 tundi. Vahepeal võid vormi valada vett, et lihamahlad põhja ei kõrbeks. Siis kasta liha ka praevedelikuga.

2. Lõika artišokid pikkupidi pooleks ja lase ahjust või kuumalt pannilt läbi. Viiluta kints ja serveeri rukolapadjal

koos artišoki ja sidruniviiludega. Maitsesta värskelt jahvatatud pipra ja soolahelvestega.