Pardikoivad vürtsises veinileemesFoto: Sandra Urvak
Linnuliha retseptid
3. veebruar 2014, 01:16

Pardikoivad vürtsises veinileemes

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Pardikoib
2 küünt Küüslauk
1 tl Pruun suhkur
1 oks Rosmariin
2 juppi Kaneelikoor
4 seemet Aniis
3 lehte Loorber
Sool
Must pipar
Oliiviõli
5 dl Punane vein
0.5 tk Apelsin

Valmistamine

1. Aseta koivad kaussi ja lisa kõik marinaadikomponendid. Sega korralikult läbi, kintse samal ajal natuke mudides. Kõige parem on jätta kogu kupatus üleöö marinaadi sisse, aga asja ajab ära ka 3–4-tunnine maitsestumine.

2. Võta liha marinaadist välja ja kuivata köögipaberiga. Kuumuta malmpann ja aseta koivad, rasvakiht allpool, leigele pannile. Rasv hakkab niimoodi vaikselt sulama ja pardi enda rasvas on kõige parem praadida. Pruunista koivad mõlemalt küljelt ja aseta ahjuvormi. Mulle meeldib selle roa puhul kasutada savivormi.

3. Kalla peale marinaad ning lisa vajadusel veel natuke punast veini, sest liha võiks enamvähem olla vedelikuga kaetud. Kata vorm kaanega ja küpseta koibasid 180-kraadises kuumuses umbes 1,5 tundi. Pardikoivad on valmis, kui nende välimus on juba apetiitselt pruun ja liha hakkab kergelt kondilt pudenema.

4. Serveeri pardikoibi ahjujuurikatega. Kastmeks piserda peale sedasama marinaadist ja pardirasvast tekkinud imelist kastet.