Kalatoitude retseptid

Tatrapliinid heeringamarjaga 

Pille Enden, 3. märts 2014, 03:40
TatrapliinidFoto: Jaan Heinmaa
Pliinid – slaavi köögist pärit kergitatud pannkoogid – tuleks kerkima panna juba eelmisel õhtul või sama päeva hommikul. Heeringamari kuumade paksude pliinidega on maitsev suutäis ja palju rahakotisõbralikum kui lõhemari või kaaviar.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
25 min + kerkib öö läbi

Koostisosad
PLIINID
2 dl Nisujahu
1.5 dl Tatrajahu
4 dl Piim
2 tk Muna (väike)
15 g Pärm
1 sl Sulatatud või
Sool
Või (praadimiseks)
SERVEERIMISEKS
2 sl Sulavõi
200 g Heeringamari
1 tk Punane sibul
2 dl Hapukoor 30%

Valmistamine

1. Eralda munakollased valgetest. Soojenda 2 dl piima käesoojaks. Lahusta piimas pärm, klopi hulka jahud, munakollased, sool ja sulavõi. Sega läbi ja jäta tainas ööseks või vähemalt kuueks tunniks kerkima.

2. Kuumuta ülejäänud 2 dl piima ja sega tainasse. Sega hulka ka vahustatud munavalged. Prae võis väikesed pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Nirista peale sulavõi. Serveeri hapukoore, hakitud sibula ja heeringamarjaga.