KohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. veebruar 2018, 02:30

Kohupiimatort šokolaadiga

Lihtne kook lihtsast toorainest – kohupiim, kamašokolaad ja mustad sõstrad. Nii kodumaine, kui üldse olla saab. Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
KOOK
4 sl Rõõsk koor 35%
3 dl Rõõsk koor 35%
4 sl Suhkur
400 g Keelekese küpsised
500 g Kohupiim
200 g Musta sõstra moos
200 g Piimašokolaad või kamšokolaad
KATE
2 dl Mustad sõstrad (külmutatud)
1 dl Vesi
0.5 dl Tarretisesuhkur
110 g Jõhvikad tuhksuhkrus
Kuivatatud rukkililleõied

Valmistamine

1. Sulata šokolaad vesivannil koos 4 sl vahukoorega. Sega kohupiima hulka ja maitsesta suhkruga. Vahusta 3 dl vahukoort ja sega samuti kohupiima hulka. Kata 23–24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsistega ja määri peale musta sõstra moos. Pane peale kohupiimašokolaadisegu ja tasanda. Kata tort toidukilega ja lase pool päeva või üleöö külmkapis seista.

2. Võta vormist ja kaunista. Selleks tõsta kolmandikule tordile mustad sõstrad. Kuumuta vesi keemiseni, sega hulka tarretisesuhkur ja keeda segades, kuni vedelik muutub selgeks. Nirista ettevaatlikult külmunud marjadele. Riputa kolmandikule tordist kuivatatud rukkililleõisi ja ülejäänud kolmandikule jõhvikaid suhkrus. Äärista tort keelekese küpsistega.