Kihiline magustoit kohupiima ja kamagaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
17. veebruar 2014, 01:24

Kihiline magustoit kohupiima ja kamaga

Kama ei saa Eestile nii tähtsal päeval laualt puududa! Täiskasvanud sööjatele võid tarretises kasutada mustasõstraveini.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 2,5 tundi külmikus

Koostisosad
KOHUPIIMAKREEM
300 g Kohupiimapasta
3 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 sl Sidrunimahl
3 sl Kamajahu
2 dl Rõõsk koor 35%
TARRETIS
4 dl Mustad sõstrad (külmutatud)
2 dl Mustasõstramahl (või -vein)
4 lehte Želatiin

Valmistamine

1. Maitsesta kohupiimapasta suhkru, vanillsuhkru ja sidrunimahlaga. Sega hulka kamajahu ja vahustatud koor.

2. Jaga pokaalidesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

3. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Kuumuta paar supilusikatäit mahla keemiseni ja lahusta

selles želatiinilehed. Nirista segades ülejäänud mahlasse. Tõsta marjad õrnalt kohupiimakihile ja nirista ettevaatlikult peale mahl.

4. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.

HEA TEADA!

Maasika ajal asenda sõstrad värskete maasikatega.