Küpsetamata magustoidud

Õhuline bubert 

Lia Virkus, 17. veebruar 2014 03:34
BubertFoto: Jaan Heinmaa
Õrn ja õhuline magusroog, mis sobib igale peolauale ja miks mitte ka nädalavahetusel oma perele. Serveeri jahtunult toormoosi või kisselliga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
BUBERT
1 l Piim
125 g Nisujahu
150 g Suhkur
5 tk Munakollane
3 tk Munavalge
SERVEERIMISEKS
Vedel toormoos või kissell

Valmistamine

1. Enamik piimast kalla potti (jäta väheke piima jahuga segamiseks alles) ja kuumuta keemiseni. Sega kõrvalepandud piim jahuga ja vispelda kuuma piima hulka. Kuumuta segades, kuni segu pakseneb.

2. Vahusta munakollased suhkruga ja sega kuuma piima hulka. Lase jahtuda ja tõsta vaagnale.

3. Vanasti soovitati vahustatud munavalged tõsta alles serveerides vaagnale buberti peale. See võiks olla imekena, aga tänapäeval ei julge ma soovitada kasutada maiuse serveerimiseks kuumutamata munavalgeid. Seetõttu lisasin need piima-munavahule ja segaksin pliidil kuumutades ettevaatlikult korra veel läbi. Tõsta kausikestesse ja lase jahtuda.