ŠokolaadimuffinidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. veebruar 2014, 01:14

Šokolaadimuffinid peediga

Peeti nende muffinite maitses küll ei aima, samas teeb peet muffinid väga mahlaseks ja mõnusaks. Nirista peale valget šokolaadi ja kaunista meelepäraselt. Paki jahtunult tsellofaani või õhukindlasse karpi – nii säilib muffin mahlasena. Parimad küpsetamispäeval! Kogus 12 kuni 15 tükki.

Koostisosad
200 g Tume šokolaad
3 tk Muna
2 dl Demerara suhkur
1 dl Fariinsuhkur
1.5 dl Nisujahu
1 dl Mandlijahu
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Rapsiõli
250 g Peet (peenelt riivitud, toores)
KAUNISTAMISEKS
100 g Valge šokolaad
Roostee lehed
Kuivatatud rukkililleõied

Valmistamine

1. Sulata šokolaad veevannis. Vahusta toasoojad munad suhkrutega kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel. Lisa munavaht jahude sekka, samuti õli, peeneks riivitud peedid ja väheke jahtunud sulatatud šokolaad.

2. Sega ühtlaseks ja kalla pabervormidega vooderdatud muffinipesadesse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures

15–20 minutit. Lase jahtuda.

3. Sulata glasuuri jaoks valge šokolaad veevannis, nirista muffinitele ja kaunista meelepäraselt, miks mitte roositee lehtedega.