Nädala kook

Tarretatud šokolaadi-juustutort 

Lia Virkus, 10. veebruar 2014, 03:06
Tarretatud šokolaadi-juustutort Jaan Heinmaa
Rohke šokolaadiga hõrk juustutort külla tulevale sõbrale või vabariigi aastapäeva pidulikule lauale! Tordi saad valmis poole tunniga ahju kasutamata. Lisandub küll aeg tordi tarretumiseks külmas (3–4 tundi).

Koostisosad
175 g Šokolaadiküpsised
75 g Või
TÄIDIS
4 lehte Želatiin
200 g Tume šokolaad 70%
200 g Maitsestamata toorjuust
3 sl Konjak
1.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 tk Muna
2 sl Keev vesi või kohv
2 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTAMISEKS
Kuivatatud rukkililleõied
Kakaopulber

Valmistamine

1. Vooderda küpsetuspaberiga 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Purusta küpsised köögikombainis ja

lisa sulatatud või. Suru segu vormi põhja.

2. Pane želatiinilehed 5 minutiks vette likku.

3. Sulata šokolaad veevannis.

4. Sega toasoe toorjuust, pool suhkrust, vanillsuhkur ja munakollased omavahel kausis. Vahusta munavalged

koos ülejäänud suhkruga kõvaks valgeks vahuks. Vahusta ka koor. Sega omavahel toorjuustuvaht, šokolaad,

konjak, munavalgevaht ja vahukoor.

5. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta keevas vees või kuumas kohvis. Nirista väheke jahtunud želatiinisegu täidise hulka, samal ajal vahustades.

6. Kalla täidis küpsisepõhjale ja tõsta vähemalt 4 tunniks kuni üle öö külma. Võta kook vormist ja kaunista.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee