Eesti köök

Sefiiritort 

Pille Enden, 3. veebruar 2014, 04:47
SefiiritortFoto: Jaan Heinmaa
Vahune kohev tort näeb peolaual uhke välja. Magusat sefiiri tasakaalustab hapukas moos. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
TORDIPÕHI
5 tk Muna
5 sl Suhkur
3 sl Nisujahu
2 sl Kartulijahu
TÄIDIS
1 dl Hapu mahl (jõhvikast)
3 sl Rumm
2 dl Hapu moos või marmelaad
SEFIIR
3 tk Munavalge
2.25 dl Peensuhkur
3 dl Hapu marjapüree

Valmistamine

1. Löö munavalged tugevaks vahuks. Vahusta vähehaaval hulka suhkur. Vahustamist jätkates lisa munakollased. Sega jahud, sõelu munavahule ja sega kergelt läbi. Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga, määri põhi ja küljed võiga ning riputa üle riivsaiaga. Tõsta tainas vormi ja silu pealt tasaseks.

2. Küpseta 180- kraadises ahjus u 20 minutit. Jahuta. Lõika tordipõhi 2–3 kihiks. Immuta põhjad, alumisele ja keskmisele kihile määri moosi. Tõsta kihid üksteise peale.

3. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, samal ajal vahustamist jätkates. Kuumuta püree keemiseni. Mikserdamist jätkates nirista munavahusse kuum püree või siirup. Aeglusta kiirust ja mikserda 15–20 minutit, kuni vaht on läikiv ja tihke. Määri-pritsi segu tordile. Pane tort 1–2 minutiks 175-kraadisesse ahju.