Küpsetised

Kihiline pähklikook 

Pille Enden, 3. veebruar 2014, 00:15
Kihiline pähklikook Jaan Heinmaa
Seda kooki on alati valmistatud võikreemiga, kuid toorjuustuga tuleb ta märksa lahjem. Kasuta kreemi jaoks mascarponet või toorjuustu vastavalt maitsele, toorjuust võib jääda pisut hapukas. Kogus 9 tükki.

Koostisosad
BISKVIIT
5 tk Muna
5 sl Suhkur
2.5 sl Nisujahu
2.5 sl Kartulijahu
Sool
KREEM
300 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
1.5 dl Tuhksuhkur
2 sl Kakaopulber
1.5 dl Tuhksuhkur
3 sl Brändi
IMMUTAMISEKS
3 dl Kange must kohv
PEALE
150 g Kooritud maapähklid
3 sl Suhkur

Valmistamine

1. Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahud ja sool. Sega kergelt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile õhukese kihina ja tasanda. Küpseta 200-kraadises ahjus 7–9 min. Lase jahtuda ja lõika 3–4 võrdseks tükiks.

2. Hõõru mascarpone suhkruga pehmeks, sega hulka kakao ja maitsesta brändiga. Immuta iga kiht kohviga ja määri õhukeselt kreemiga. Tõsta peale järgmine biskviidikiht ja määri kreemiga. Jätka, kuni kihte jagub.

3. Rösti pähklid kuival pannil, jahuta ja haki. Pane hakitud pähklid pannile, lisa suhkur ja kuumuta sulamiseni. Jahuta ja raputa koogile.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee