Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
3 l Kartul
0.5 l Tuline piim
250 g Keedetud sink või praetud sealiha
400 g Tomat või
30 g Tomatipüree
3 tk Muna (keedetud)
Petersell (lehed)
Sool
Valmistamine
1. Kooritud pestud kartulid keema panna vähese tulise veega. Kui pehmed, vesi ära valada ja tampida hästi läbi. Lisada tuline piim, kloppida vahule ja segada kartulipudrule juure väikesteks tükkideks lõigatud sink või praetud sealiha kuubid.
2. Kaste valmistamiseks võtta 1 spl võid või raswa, selles läbi praadida või hautada 2 spl pehmet jahu, lisada siis 2 kl piima või aiaviljaleent ja keeta kastet 5 min. Siis lisada tomatilõigud ehk tomatipüree, keeta kuni tomatilõigud pehmed. Maitseks kastele veidi soola ja suhkrut.
3. Valada kaste üle kartulipudru kuhja nii, et mõnelt poolt jääb valget pudru näha. Siia sinna pudrule riputada petersellilehti ja kõwaks keedetud muna lõigud asetada ümber pudrumäe.
Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.
Kommentaarid (0)