PliinidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. jaanuar 2014, 04:36

Vanaaegsed pliinid

Pehmed ja kohevad pliinid on maitsvad nii kalamarjaga kui ka heeringa- või suitsukalakastmega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 min + 2 tundi kerkimiseks

Koostisosad
400 g Sõre või poolsõre nisujahu
200 g Tatrajahu
20 g Presspärm
Sool
5 dl Vesi
5 dl Piim
3 tk Muna
50 g Või
1 sl Suhkur
Või (praadimiseks)

Valmistamine

1. Vedel pärmi taigen hästi läbikloppida, lisada vahustud munavalged juure. Sula või valada pannile, taigen valada peale.

2. Lasta esialgu leigemas kohas olla, et võimaldada kerkimist ja enne küpsetamist sula või valada koogile peale ja plini pöörata ümber, et mõlemad pooled saaksid võid.

3. Plinid anda kohe lauale kas heeringa kastega (leotud hakitud heeringas segada hapukoore ja hakitud munadega), musta ehk punase kaviariga, sulavõi, hapukoore, suitsusilgusalatiga (vedelam), meega, keedisega jne.

Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.