Parmesaniga paneeritud sealihaFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
20. jaanuar 2014, 02:08

Parmesaniga paneeritud šnitsel

Tavaline riivjuust sulab kuuma käes kiiresti, Parmesan aga sobib paneerimiseks hästi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Seasisefilee
1 tk Muna
2 dl Riivsai
1 dl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Sool
Valge pipar
1 dl Rapsiõli (praadimiseks)
KASTE
400 g Purustatud tomatid (konserv)
2 küünt Küüslauk
1 kaun Tšilli
1 dl Valge kuiv vein
2 tl Suhkur
4 lehte Basiilik
SERVEERIMISEKS
300 g Lintpasta

Valmistamine

1. Lõika filee 1 cm paksusteks viiludeks. Tao liha lihahaamriga läbi kile ühtlaselt õhukeseks.

2. Sega riivsai juustuga ja maitsesta. Löö muna lahti.

3. Kasta õhukesed lihaviilud lahtiklopitud munasegusse ja paneeri juustusegus. Prae liha mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta köögipaberile nõrguma.

4. Kastme tegemiseks kuumuta hakitud küüslauku ja tšillit pannil väheses õlis.  Vala pannile purustatud tomatid ja lase keema tõusta. Lisa vein ja suhkur ning keeda kaste kokku.

5. Serveeri liha koos kastme ja pastaga ning lisa taldrikule mõni basiilikuleht.