SpinaticannellonidFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
27. jaanuar 2014, 04:37

Spinatiga cannelloni'd

Cannelloni'd on sellised suuremat sorti pastatorud. Mõeldud täitmiseks. Toit tuleb “lasanjelaadne”, aga täidist on rohkem tunda, pastat vähem. Ülimõnus vaheldus. Sobib hästi ka üles soojendada.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TÄIDIS
200 g Spinat (värske või külmutatud)
250 g Ricotta
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar
KASTE
40 g Või
0.5 dl Nisujahu
4 dl Piim
1 dl Parmesan (riivitud)
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel
PEALE
1 dl Parmesan (riivitud)
Seedermänni seemned
PASTA
12 tk Cannelloni

Valmistamine

1. Täidise jaoks pane riccotta kaussi. Lisa maitseained, sidrunimahl ja spinat. Kui kasutad külmutatud spinatit, lase üles sulada. Kui värsket, kupata seda kergelt kuumas vees, nõruta ja purusta siis blenderiga.

2. Paki peal on tavaliselt kirjas, et cannelloni'sid peaks enne täitmist mõned minutid keetma. Mina sellel mõtet ei näe. Kui paned nad korralikult kastmega kaetult ahju, saavad nad kenasti pehmeks.

3. Täida torud tihedalt pisikese teelusikaga.

4. Valmista kaste. Sulata potis või, lisa jahu ja vispelda segamini, maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Tasapisi kalla sisse piim, ise aina hoogsalt vispeldades. Keeda pisut, kalla juurde ka riivitud Parmesan ja lase pakseneda. Kalla kaste ahjuvormi tihedalt üksteise kõrvale laotud torude peale. Kõige peale raputa Parmesani ja peoga seedermänniseemneid.

5. Soojenda ahi 200 kraadini ja pista toit 30–40 minutiks ahju. Enne serveerimist lase pisut taheneda. Juustune ja pähkline ja krõbe, suu jookseb juba vett.