Pasta bologneseFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
27. jaanuar 2014, 02:22

Pasta Bolognese

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Veisehakkliha või lambahakkliha
Õli (praadimiseks)
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Porgand
1 vars Seller
1 dl Punane vein
800 g Purustatud tomatid (konserv)
Sool
Must pipar
Suhkur
Muskaatpähkel
Basiilik, pune või tüümian
200 g Spagetid
Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine

1. Koori ning tükelda sibul ja küüslauk. Prae paksu põhjaga potis nõrgal tulel, kõrbema ei tohi lasta mitte üks raas. Lisa hakkliha, jätka praadimist.

2. Puhasta ja viiluta seller ja porgand ning kummuta samuti potti. Maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähkli ja terakese suhkruga ning kalla sekka punane vein. Lase mõned minutid podiseda ja siis vala

juurde tomatikonservid. Kui on värsket rohelist, basiilikut, punet, tüümiani, ära ole kitsi. Kui ei ole, kasuta kuivatatuid.

3. Keera tuli vaiksemaks ja... unusta tunnikeseks. Paar korda käi segamas, et põhja ei hakkaks, aga muidu võid olla rahulik. Roog läheb järjest paremaks. Itaalias lastakse tal suisa 5 tundi podiseda. Kel puupliit või ahi, tehke järele. Mina valmistan tavaliselt kahekordse koguse, siis saab pool jäässe pista. Ja hiljem näiteks lasanje vahele. Küll on hea toit. Täiuslik klassika, just õige külma ilma toit.