Linnupada pastagaFoto: Hele-Mai Alamaa
Linnuliha retseptid
27. jaanuar 2014, 02:13

Linnupada pastaga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Kanakints, kanakoib või tükeldatud broiler
Jahu
Õli
Sool
Must pipar
HAUTISESSE
4 küünt Küüslauk
1 tk Porgand (suur)
1 vars Seller
1 tk Paprika
Tüümian
2.5 dl Valge vein
5 dl Kanapuljong
SERVEERIMISEKS
200 g Pasta

Valmistamine

1. Veereta kanatükid jahus ja prae kiirelt kuumal pannil. Mulle meeldib neil nahk seljast ära võtta, on tervislikum ja mõnusam. Praadimine tõmbab mahlad kinni ja parandab maitset, jahu aitab hautist paksendada.

2. Prae igast küljest ja mitmes jaos, lõpuks lisa pannile veel terved, kuid puhastatud küüslauguküüned. Siis kummuta kõik haudepotti, maitsesta korralikult soola-pipraga ning kalla sekka valge vein. Kuumuta ahi 200 kraadi peale ja pista pott ahju.

3. Puhasta ja tükelda porgand, paprika, seller ja saada kanale seltsiks. Sortsukaupa lisa kanapuljongit. Kui sul juhtub olema värsket tüümiani, ära puhastamisega suurt vaeva näe, pista koos vartega potti. Annab hästi maitset ja enne söömist saad välja õngitseda.

4. Nüüd võid tegeleda sootuks muude asjadega. Tunnike-poolteist võiks kana ahjus olla, nii et lõpuks saad teda kahvliga “lõigata”. Vahepeal keeda serveerimiseks vaid pasta pehmeks. Ehtne talvetoit. Sobib hästi teha ka pardist ja küülikust. Valmimise aeg on siis muidugi palju pikem. Köögist imbub tuppa talumatult häid aroome.