Küpsetised

Kirsi-mandlikook (jahuvaba) 

Eva Palu, 6. jaanuar 2014, 05:04
Kirsi-mandlikookFoto: Eva Palu
Mandlijahust biskviidiga kook on rikkalik ja pakub head maitsevaheldust tavalisele nisujahu-biskviidile. Kook on gluteenivaba.

Koostisosad
MANDLIBISKVIIT
350 g Mandlijahu
150 g Kartulitärklis
2 tl Küpsetuspulber
200 g Või
6 tk Muna
2 dl Suhkur
KREEM
2 dl Rõõsk koor 35%
4 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur (soovi korral)
400 g Maitsestamata kohupiimakreem (toru)
400 g Külmutatud kirsid

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa munad. Sega.

2. Sega mandlijahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber ning lisa tainale. Sega ühtlaseks tainaks ja kalla 24 cm-se läbimõõduga koogivormi.

3. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta ja lõika horisontaalselt pooleks, et saaksid kaks kihti.

4. Kreemiks vahusta koor suhkruga, sega juurde kohupiim ja tükeldatud külmutatud (sulatamata) kirsid. Määri kreem alumisele kihile, tõsta peale ülemine koogikiht ja kata ka see kreemiga. Jäta 3-4 tunniks maitsestuma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee