Kiudainerikkad toidud

Kaerahelbeküpsised valge šokolaadi ja jõhvikatega (1)

Mari-Liis Ilover, 13. jaanuar 2014, 04:14
Kaerahelbeküpsised valge šokolaadi ja jõhvikategaFoto: Mari-Liis Ilover
Traditsioonilistest kaerahelbeküpsistest saab pidulauale või kingituseks sobiv maius, kui lisada tainasse magusat valget šokolaadi ja hapukaid kuivatatud jõhvikaid. Kogus 30 tükki.

Koostisosad
50 g Suhkur
100 g Nisujahu
1 sl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
0.5 tl Sool
100 g Kaerahelbed
100 g Valge šokolaad (hakitud)
100 g Kuivatatud jõhvikad (hakitud)
100 g Või
1 tk Muna

Valmistamine

1. Sega omavahel kõik ained, v.a või ja muna. Sulata või ja jahuta. Klopi muna lahti. Sega mõlemad kuivainetega.

2. Vormi käte vahel pallikesed ja tõsta parajate vahedega (vajuvad küpsemisel madalamaks) kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 7–10 minutit.