RäimeburgeridFoto: Mari-Liis Ilover
Hommikusöögi retseptid
13. jaanuar 2014, 02:54

Räimeburgerid

Rahvuskalast meisterdatud kodused burgerid võivad meeldivalt üllatada ka kõige paadunumaid loosungiga “Mina räime ei söö!” lehvitajaid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
RÄIMED
12 tk Räimefilee
3 sl Nisujahu
8 sl Riivsai
1 tk Muna
Sool
Õli praadimiseks
KASTE
1 tk Marineeritud kurk
4 sl Majonees
KOKKUPANEK
6 tk Kukkel
1 tk Mugulsibul või punane sibul
1 peotäis Rukola

Valmistamine

1. Puista eraldi taldrikutele nisujahu ja riivsai. Kolmandasse taldrikusse löö lahti muna. Puista räimefileedele veidi soola. Keeruta neid kõigepealt nisujahus, siis munas ja riivsaias. Prae pannil kuumas õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

2. Kastmeks haki marineeritud kurk väikesteks kuubikuteks ja sega majoneesiga. Viiluta sibul õhukesteks rõngasteks.

3. Lõika kuklid pooleks ja lao burgerid kokku. Tõsta alumisele poolele veidi kastet. Laota sellele 1–2 räimefileed. Pane räimele rukolalehti ning neile kaste. Kastmele laota mõned sibularõngad. Kata teise kuklipoolikuga.

Vaata kuklite retsepti siit!