Kiudainerikkad toidud

Kartulipannkoogid singiga 

Mari-Liis Ilover, 13. jaanuar 2014, 04:41
Kartuli-singi pätsikesedFoto: Mari-Liis Ilover
Ehkki kartul jõudis Eestisse alles 18. sajandi lõpul, on tänapäeval raske seda nüüdseks teise leiva staatusse tõusnud mugulat mainimata Eesti köögist rääkidagi. Ka kartulipannkooke armastavad kõik!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
150 g Suitsusink või suitsupeekon
1 tk Mugulsibul
500 g Kartul
Täisteranisujahu või
2 sl Odrajahu
1 tk Muna (suur)
0.75 tl Sool
Õli (praadimiseks)

Valmistamine

1. Tükelda sink ja haki sibul. Prae need koos kergelt pannil läbi. Riivi kartulid peenikese riiviga. Pigista riivmass käte vahel kuivemaks. Sega riivitud kartuli hulka singisibulasegu, lahtiklopitud muna, jahu ja sool. Tõsta supilusikaga peopessa segu ja vormi sellest käte vahel lamedad õhukesed koogikesed.

2. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Paku kõrvale hapukoort. Väga hästi sobib pätsikeste juurde ka pohlamoos.