Hommikusöögi retseptid

Rukkikuklid 

Mari-Liis Ilover, 13. jaanuar 2014, 03:31
Rukkikuklid Mari-Liis Ilover
Rukkised kuklid on pehmed ja mõnusalt maalähedase maitsega. Lõika soe kukkel pooleks, määri koorevõid peale ja naudi! Sobivad ka supi kõrvale. Või meisterda neist hoopis eestipärased burgerid. Kogus 10-12 kuklit.

Koostisosad
3 dl Rukkijahu
3 dl Nisujahu
8 g Kuivpärm
1 tl Sool
1 tl Köömen (soovi korral)
3 dl Vesi
1 sl Hele siirup
0.5 dl Rapsiõli

Valmistamine

1. Sega omavahel jahud, pärm, sool ja köömned. Lisa käesoe vesi ja siirup. Sõtku ühtlaseks elastseks tainaks. Tainas peaks jääma üsna pehme! Sõtkumise lõpu osas lisa õli. Kata kauss rätikuga ja lase soojas tuuletõmbuseta kohas kerkida 1 tund.

2. Kummuta tainas kausist jahusele lauale, vajuta kergelt suuremad õhumullid välja. Vormi tainas kangiks ja lõika see 10–12 osaks. Vormi ümarad kuklid. Lao parajate vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida.

3. Pintselda kuklid veega ja küpseta 220 kraadi juures 10–12 minutit.

Vaata Räimeburgerite retsepti siit!

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee