Porgandisalat ja raitaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
20. jaanuar 2014, 04:51

Porgandisalat mandariinidega, kurgi-tomatisalsa ja raita

Üks õige raita sobib vürtsroogadega eriti hästi. Teha võib seda millega iganes, kurgi, keedetud kartuli, granaatõunaseemnetega... Seekord siis tomatiga. Pluss kaks mõnusat lisandit veel.

Koostisosad
PORGANDISALAT MANDARIINIDEGA
2 tk Porgand (suur)
3 tk Mandariin
2 sl Seedermänniseemned
1 sl Laimimahl
Värske koriander
1 sl Oliiviõli või pähkliõli
Kitsejuust (soovi korral)
KURGI-TOMATISALSA
2 tk Tomat
0.5 tk Pikk kurk
1 tk Punane sibul (väike)
Värske piparmünt
Värske koriander
Punane tšilli
1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
0.5 tl Pruun suhkur
2 sl Oliiviõli
Sool
Must pipar
RAITA
1 tk Tomat
200 g Maitsestamata jogurt
Vürtsköömen
Paprikapulber
Sool
Värske koriander

Valmistamine

1. Kaabi ja riivi porgandid jämeda riiviga. Koori mandariinid ja lõika terava noaga tükkideks. Pigista laimimahl, lisa õli ja hakitud koriander. Rösti seedermänniseemneid kuival pannil. Tõsta kõik segamini ja naudi. Soovi korral riputa peale ka pehmemat kitsejuustu. See on midagi enamat kui riivitud porgand.

2. Õiget paksu maitsestamata jogurtit meie kauplustest kahjuks igal pool ei leia. Seepärast, kui mul on aega

ja jaksu pisut rohkem, jätan jogurti tunnikeseks sõelale nõrguma. Katan sõela mitme kihi majapidamispaberiga, asetan kausi kohale ja muudkui nõrutan.

Tomat lõika pisikesteks kuubikuteks ja sega jogurtiga. Maitsesta soola ja vürtsköömnetega. Serveerimisel puista peale paprikat ja värsket koriandrit.