PakoraFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
20. jaanuar 2014, 05:43

Pakora piparmündise jogurtikastmega

Pakora on lihtsalt super! Maakeeli siis köögiviljad krõbedas kikerhernetainas. Meie vürtspoodidesse ja suurematesse kauplustesse on nüüd juba ka müügile jõudnud Pakora Mix, mis sisaldabki suuremalt jaolt kikerhernejahu, pisut jahvatatud sibulat ja vürtsköömneid. Nii et agaramad võivad selle ka ise kokku segada.

Koostisosad
2 dl Pakora Mix pulber
2 dl Vesi
1 tk Sibul (suur)
0.5 tk Suvikõrvits (väike)
1 peotäis õisikuid Brokoli
Õli (frittimiseks)
KASTE
200 g Maitsestamata jogurt
1 sl Laimimahl
Pruun suhkur
Sool
1 suur peotäis lehti Piparmünt

Valmistamine

1. Sega vesi ja Pakora Mix kokku ühtlaseks tainaks. Koori ja viiluta sibul, eralda viilud rõngasteks. Lõika brokoliõisikud neljaks ja suvikõrvitsast õhukesed viilud.

2. Aseta pott tulele, õli peaks põhjas olema nii kolme-nelja sentimeetri jagu. Kui õli on kuum, kasta aedviljad tainasse ja libista friteeruma. Korraga väga palju ei saa panna. Parasjagu nii, et põhi on kaetud. Küpseta

kuldkollaseks ja aseta hetkeks köögipaberile nõrguma.

3. Söö kohe, siis on kõige mõnusamad krõbedad. Kõrvale sega dipp jogurtist, laimimahlast ja peeneks hakitud piparmündist. India külaliste rõõmustamiseks varu ka kokteilikirsse.