PuuviljalammasFoto: Hele-Mai Alamaa
Lambaliha retseptid
20. jaanuar 2014, 02:22

Puuviljalammas

See on üks väga eriline roog. Magus ja vürtsine. Kõrvale paku kindlasti mõnd põnevat riisi ja raitat, mina tegin veel kaks salatit ka. Kõik koos oli tõesti oivaline “aeglane” toit. Pühendusega koriandrile.

Koostisosad
600 g Lambaliha (kintsutükk või kaelatükk)
2 tk Sibul (suur)
3 küünt Küüslauk
1 tk Tomat (suur)
4 cm jupp Ingver
2 tk Roheline tšilli
1 tk Kaneelikoor
5 tera Nelk
10 tk Roheline kardemon
0.5 tl Kurkum
1 tl Tšillipulber
1 tl Koriander
150 g Kuivatatud aprikoos
150 g Kuivatatud ploom
1 peotäis Värske koriander
Sool
3 dl Lihapuljong
Õli (praadimiseks)
Kooritud mandlid

Valmistamine

1. Kuumuta õli, lisa peeneks hakitud sibul. Prae vähemalt 10 minutit, kõrbema ära lase. Siis lisa puhastatud ja hakitud küüslauk, ingver ja roheline tšilli. Keera kuumust pisut juurde ja puista pannile kõik kuivad maitseained, lase aroomil ninna tõusta ja kummuta lambakuubikud ka pannile. Keeruta nii, et kõik saaks maitseainetega ühtlaselt kokku.

2. Nüüd lisa veel hakitud tomat, pool aprikoosidest ja ploomidest ning veidike värsket koriandrit. Kata kaanega ja lase podiseda. Kui hakkab juba kuivaks keema, lisa klaasike ehtsat kondipuljongit. Kui seda ei juhtu olema, kasuta vett. Umbes tunnike, ja liha peaks olema küps.

3. 10 minutit enne valmimist lisa ülejäänud ploomid ja aprikoosid. Vahepeal kiika kaane alla, et põhja ei hakkaks, vajadusel lisa vett. Maitse. Kui tundub tarvilik, raputa soola.

4. Serveerimisel puista üle ohtra värske koriandriga. Eriti peenel puhul riputa veel üle kooritud mandlitega. Selleks, et koortest vabaneda, tuleb mandleid tunnikene kuumas vees leotada, just niikaua, kui liha podiseb. Siis loovutavad nad oma kesta vabatahtlikult.