Pähklikreem datlitegaFoto: Artur Sadovski
Kiudainerikkad toidud
20. jaanuar 2014, 04:36

Talvine pähklikreem datlitega

Kreem, mis leevendab magusaisu tükiks ajaks. Kogus 3 dl.

Koostisosad
1 dl Punane vein või mustasõstramahl
1 jupp Kaneelikoor
5 tk Nelk
200 g Datlid (kivideta)
1 sl Tahini
125 g Pähkli-puuviljasegu (meelepärane)
1 tl Ingver (riivitud juurikast pressitud mahl)
Sidrunimahl
20 g Või (vajadusel)

Valmistamine

1. Kuumuta vein või mahl koos vürtsidega keemiseni ning jäta järelkuumusele 15 minutiks maitsestuma. Seejärel eemalda vürtsid ja lisa datlid, hoia neid segus 10–15 minutit.

2. Purusta köögikombainis ühtlaseks, vajadusel lisa kuuma vett, et saaksid kreemja konsistentsiga koosluse.

Kui soovid toekamat tulemust, lisa purustamise ajal võid. Purustamise lõpupoole lisa tahini ja pähklidpuuviljad ning sega, kuni viimased on purunenud.

3. Lisa maitse järgi ingverimahla ja magususe tasakaaluks ka sidrunimahla. Hoia õhukindlalt ning tarbi kahe nädala jooksul.

NÕUANNE

Võid asenda ingveri- ja sidrunimahla hapuka ebaküdooniasukaadi või -moosiga.