Ingveri-laimimarinaadis lõhe
Koostisosad
500 g Lõhe või forell
1 peotäis lehti Koriander
MARINAAD
0.5 l Vesi
1 tk Mugulsibul
3 cm jupp Ingver
1 tk Tšilli
2 tk Laim
5 tera Must pipar
2.5 tl Jäme sool
1 tl Suhkur
Valmistamine
1. Tükelda sibul ratasteks ning ingver ja tšilli õhukesteks ribadeks. Koori õhukeselt ühe laimi koor ja pressi mõlemast viljast mahl. Ühenda kõik maitseained veega ja kuumuta keemiseni. Kontrolli maitsestust ja lisa soovi korral vürtsi.
2. Tükelda kala u 2 cm paksusteks kuubikuteks või ribadeks ning sega võimalusel hakitud koriandriga. Kui marinaad on mõni minut keenud, eemalda pott tulelt, lisa vedelikku kalatükid, sega hästi läbi ning tõsta puhtasse 100-kraadises ahjus 10–15 minutit soojenenud purki.
3. Lase jahtuda ning hoia külmikus. Maitseb hästi 8 tunni pärast. Kala seisab purgis hea nädala jagu.
Kommentaarid (0)