Lambamaksapasteet sibulamoosigaFoto: Artur Sadovski
Magustoidud
20. jaanuar 2014, 04:13

Lambamaksapasteet sibulamoosiga

Sibulamoos sobib lisaks sellele pasteedile ka iseloomuga juustude serveerimiseks.

Koostisosad
1 tk Lambamaks
3 tk Mugulsibul
1 tk Porgand
75 g Või
2 sl Värske hakitud tüümian
2 dl Õunamahl
3 sl Brändi (soovi korral)
Sool
Must pipar
SIBULAMOOS
4 tk Sibul
Või või oliiviõli
4 tera Nelk
1 leht Loorber
1 tl Sool
3 sl Fariinsuhkur
Must pipar
1 dl Õunamahl või vesi
1 sl Palsamiäädikas
Sidrunimahl (soovi korral)

Valmistamine

1. Haki sibul väikesteks kuubikuteks ja riivi porgand jämedalt. Kuumuta pannil 25 g võid ning hauta mõõdukal kuumusel koos soola ja tüümianiga porgand ja sibul pehmeks. Tõsta segu köögikombaini ootele. Kuumuta pann võimalikult tuliseks ja prae selles 2–3 cm paksuseks lõigatud maksakuubikud. Alanda kuumust, maitsesta maksa soola-pipraga ja kui see on peaaegu pehme, lisa õunamahl ja nii palju vett, et see rupsitükid kataks.

2. Hauta, nõruta (jättes vedeliku alles) ja tõsta siis köögikombaini. Purusta koos köögiviljade ja 50 g võiga ühtlaseks ning lisa selline kogus keeduvedelikku, et saaksid sobiva konsistentsiga pasteedi. Kui soovid rammusamat määret, pane rohkem võid. Viimistle maitset brändi ning vajadusel ka soola, pipra või tüümianiga.

3. Sibulamoosi jaoks tükelda sibulad õhukesteks ratasteks ja kuumuta õlis koos nelgi ja loorberiga poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning lisa mõne aja pärast vedelik ja palsamiäädikas. Kuumuta, kuni saad moosise tekstuuri. Viimistle maitset soola või sidrunimahlaga. Säilita õhukindlas purgis jahedas kohas, nii säilib see 1 kuu.