Pruun kaste espagnole
kaste on parim lisand liha- ja ulukipraadidele. Kaste säilib hästi ning selle võib ka 3–4 päeva enne serveerimist valmis teha. Erilise aroomi ja maitselihvi annab espagnole-kastmele törts tomatipastat.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
25 g Või
30 g Toorsuitsupeekon
1 tk Mugulsibul
1 tk Porgand
1 vars Seller
1 küüs Küüslauk
100 g Seened
2 sl Nisujahu (sobib ka täisteranisujahu)
1.5 sl Tomatipasta
6 dl Veisepuljong
2 oksa Tüümian
1 leht Loorber
3 sl Kuiv šerri
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Sulata potis või ja pruunista selles peekon. Lisa 1 cm kuubikuteks hakitud köögiviljad ja seened ning
pruunista, kuni need on samuti värvi juurde võtnud. Lisa jahu ja kuumuta kõike segades veel ligi 3 minutit.
2. Eemalda pott tulelt, lisa tomatipasta ning mõne aja pärast puljong.
3. Lisa tüümian, loorber ning natuke soola ja pipart. Kuumuta keemiseni ning jäta siis väga mõõduka kuumusega umbes 40 minutiks podisema. Eemalda tekkinud vaht.
4. Nüüd sõelu kõik läbi tiheda sõela ja pressi võimalikult palju n-ö kastmeks välja. Maitsesta endale sobiva koguse šerri või konjakiga. Kontrolli nüüd kindlasti kastme maitset ja konsistentsi. Kui tundub, et kaste on liiga nurgelise maitsega ega sula keelel kokku, siis lisa pehmenduseks tükike võid.
5. Serveeri kastet kuumalt.
NÕUANNE
Kui häid metsaseeni pole võtta, kasuta pruune šampinjone või portobello'sid.
Kommentaarid (0)