Tomatisupp kitsejuustu ja ürdikrutoonidega
Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
400 g Kooritud tomatid (konserv)
1 dl Vesi
1 sl Suhkur
Sool
50 g Kitsepiimast toorjuust
Basiilik
Must pipar
KRUTOONID
1 viil Sai (näiteks ciabatta)
2 sl Oliiviõli
1 väike küüs Küüslauk
1 tl Tüümian (kuivatatud)
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Alusta krutoonidest. Lõika sai väiksemateks tükkideks. Purusta küüslauguküüs. Kuumuta pannil oliiviõli. Tõsta pannile saiatükid, kuivatatud tüümian, purustatud küüslauguküüs. Sega läbi. Maitsesta soolapipraga. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni krutoonid on kuldsed ja krõbedad. Tõsta pannilt köögipaberile ootele.
2. Puhasta pann saiapurust ja kuumuta sellel supi jaoks oliiviõli. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta need vaiksel
tulel segades läbipaistvaks. Selleks kulub umbes 7 minutit. Vala tomatikonserv potti, lisa vesi ja pannilt sibulküüslauk. Maitsesta suhkru ja soolaga. Lase vaiksel tulel 15 minutit podiseda. Püreesta seejärel kannmikseris või saumikseriga.
3. Vala tagasi potti, kuumuta keemiseni ning lisa kitsejuust. Lase kitsejuustul kuumas supis sulada, sega ühtlaseks. Serveerimisel rebi supile basiilikulehti, puista peale krutoone ja jahvata musta pipart.
Hea teada!
Kitsejuustu võib asendada tavalise või maitsestatud toorjuustuga.
Kommentaarid (0)