Kiudainerikkad toidud

Värske kapsa borš veiselihaga 

Mari-Liis Ilover, 6. jaanuar 2014, 01:30
Värske kapsa borš Mari-Liis Ilover
Puhas klassika! Borši nullist keetmine võtab küll aega, aga tulemus on iga kulutatud minutit väärt ja sööjate aplaus garanteeritud.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
VEISEPULJONG
1.5 kg Kondiga veiseliha
3 l Vesi
1 tk Sibul
2 tk Porgand
3 lehte Loorber
10 tera Must pipar
Sool
SUPP
1 tk Valge peakapsas
5 tk Kartul
2 tk Sibul
2 tk Porgand
Õli
800 g Peet (keedetud ja riivitud)
1 tl Äädikas 30%
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
4 küünt Küüslauk
Hakitud maitseroheline
Hapukoor

Valmistamine

1. Pese liha külma jooksva vee all ja pane potti. Vala peale külm vesi ja lase keema. Riisu kuumenemisel tekkinud vaht. Lisa terve sibul, terved porgandid, loorberilehed ja pipar. Lisa veidi soola. Keeda vaiksel tulel kaane all 3 tundi. Kurna valmiskeedetud puljong läbi sõela. Tõsta liha välja ja jäta ootele.

2. Haki kapsas, tükelda kartul. Lõika sibulad pooleks ja siis ribadeks. Riivi jämedalt porgandid. Kuumuta sibulat ja porgandit pannil õlis umbes 7 minutit. Lase puljong uuesti keema, lisa porgandi-sibulasegu ja kapsas. Keeda pool tundi. Siis pane hulka kartulid, keeda umbes 10 minutit.

3. Lõpuks lisa riivitud peet ja keeda kõike koos veel 5–7 minutit. Nüüd on jäänud veel supisse tõsta tükeldatud veiseliha. Maitsesta supp äädika, suhkru, soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt. Lisa hakitud maitseroheline ja hästi peeneks hakitud või läbi pressi aetud küüslauguküüned. Lase kaane all vähemalt 15 minutit maitsetel ühtlustuda. Serveeri hapukoorega.

Hea teada!

Maitseroheliseks sobivad petersell, roheline sibul, murulauk, till.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee