Koorene kalasupp grissini'ga
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
380 g Lõhefilee või forellifilee (nahaga)
1 l Vesi
1 leht Loorber
6 tera Must pipar
1 sl Meresool
1 sl Või
1 sl Oliiviõli
2 tk Porgand
1 tk Porrulauk (valge ja heleroheline osa)
3 tk Kartul
100 g Brokoli (külmutatud õisikud)
1 dl Rõõsk koor 35%
Aedtill
GRISSINI
300 g Täisteranisujahu
300 g Nisujahu
5.5 g Kuivpärm
2 tl Sool
3 dl Leige vesi
1 sl Hele suhkrusiirup
1 tk Muna
0.5 dl Rapsiõli
Valmistamine
1. Kuumuta vesi potis keema. Lõika terava õhukese noaga kalalt nahk küljest. Proovi see saada kätte ühes tükis, siis on hiljem lihtsam seda puljongist eemaldada.
2. Tõsta kalanahk, loorberileht, pipraterad ja sool keevasse vette. Keera tuli väikseks ja lase 10 minutit
kaane all keeda.
3. Samal ajal kuumuta pannil või ja oliiviõli. Puhasta porgandid ja porru ning lõika ratasteks. Kuumuta neid pannil rasvaines umbes 5 minutit. Pane puljongisse ja keeda 5–7 minutit. Sel ajal tükelda kala ja kartul kuubikuteks. Lisa koos brokoliõisikutega potti ning keeda suppi veel 10 minutit.
4. Eemalda supist kalanahk. Vala hulka koor ja kuumuta supp uuesti keemiseni. Haki sisse rohkelt värsket tilli.
Grissini-tüüpi kõrsikud passivad suppide juurde suurepäraselt. Ent võid neid pakkuda ka suupistelaual, keerates iga kõrsiku ümber viilu prosciutto't. Antud kogusest tainast saad umbes 36 kõrsikut.
1. Sega ühes kausis jahud, pärm ja sool. Teises kausis sega vesi, siirup, muna ja õli. Vala vedelik jahu hulka, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase tainal kaetult seista 1 tund.
2. Seejärel tõsta tainas kausist lauale ja vajuta õrnalt suuremad õhumullid välja. Jaga tainas kuueks osaks, need omakorda üheksaks. Üks tainatükike võiks kaaluda 20 g ringis.
3. Rulli iga tainapätsike peopesade all 20 cm pikkuseks ja 0,5 cm paksuseks pulgaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures 20 minutit.
Kommentaarid (0)