Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Mugulsibul
2 küünt Küüslauk
1 tk Porgand
1 vars Seller
60 g Fenkol ehk apteegitill
3 sl Oliiviõli
1 leht Loorber
400 g Purustatud tomatid
400 g Valged oad (konservist)
300 g Savoy või valge peakapsas
50 g Pasta (näiteks sarvekesed)
1.5 l Kanapuljong
Parmesan v. muu kõva juust
Sool
Must pipar
Basiilik
Valmistamine
1. Haki sibulad ja küüslauk. Tükelda porgand, sellerivars ja fenkol. Kuumuta pannil oliiviõli. Tõsta sinna kõik tükeldatud köögiviljad ja loorberileht. Prae madalal kuumusel sageli segades, kuni köögiviljad on pehmed. Selleks kulub umbes 20 minutit. Hoidu pruunistamisest!
2. Lisa köögiviljadele purustatud tomatid koos vedelikuga, sega läbi ja keeda 5 minutit. Vala kogu panni sisu potti.
3. Nõruta oad vedelikust ja loputa külma jooksva vee all. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks. Vala oad potti, lisa liitri jagu puljongit, kapsas ja pasta. Keeda 10 minutit.
4. Kui supp tundub liiga paks, lisa veel puljongit. Maitse, ja vajaduse korral lisa ka soola. Serveerimisel raputa minestronele riivitud või laastudeks tõmmatud Parmesani, jahvata veskist pipart ja soovi korral nirista peale veidi oliiviõli. I-le panevad täpi väiksemateks tükkideks rebitud basiilikulehed.
Kommentaarid (0)