Ameerika köök

Eriti vahune munaliköör 

Triin Sander, 30. detsember 2013, 00:54
Munaliköör Eigo Alvik
Vahtu löödud koogel-moogel ja törts kanget kraami, viskit, tumedat rummi ja/või likööri selle sees, teevad jahedal ajal keha soojaks. Rammus jook sobib pühade ajal ka magusroa asemele.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 12 tundi tõmbamiseks

Koostisosad
3 tk Muna (valged ja kollased eraldi)
1 dl Suhkur
2.5 dl Piim
4 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Tume rumm
1.5 dl Magus ürdiliköör (näiteks Vana Tallinn)
0.5 dl Brändi või konjak
1 tl Kaneel
1 tl Muskaat
SERVEERIMISEKS
Kaneelisuhkur või
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)

Valmistamine

1. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa piim, 2 dl koort, alkohol ja vürtsid.

2. Jäta segu külmikusse 12 tunniks maitsestuma.

3. Enne serveerimist vahusta munavalged tugevaks ja vahukoor pehmete tippudeni. Sega likööri sisse esmalt munavalged ja seejärel vahustatud koor.

4. Serveeri külmalt, soovi korral koos jääga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee