Metsavahi köögiviljapadaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. jaanuar 2014, 02:37

Metsavahi köögiviljapada

Õlles pehmeks haudunud köögiviljade karamelline maitse on imehea! Ära haudumisajaga koonerda, sest pikem hautamine vallandab kõik võrratud aroomid. Lisandiks sobivad erinevad sepikud ja must leib, ikka võiga kaetult.

Koostisosad
4 tk Porgand
1 tk Pastinaak
0.5 tk Juurseller
3 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
200 g Valge peakapsas
2 sl Õli
1.5 dl Tume õlu
MAITSESTAMISEKS
2 tl Valge veini äädikas
4 tk Kadakamarjad
2 lehte Loorber
1 sl Suhkur
1 tl Sool
0.5 tl Köömen

Valmistamine

1. Koori kõik köögiviljad ja lõika õhukesteks, umbes 3 cm pikkusteks kangideks. Lase õli potis kuumaks, lisa tükeldatud köögiviljad ja kuumuta segades 5 minutit.

2. Nüüd lisa õlu, valge veini äädikas ja maitseained. Lase pada keema ja hauta madalal kuumusel kaane all

30–40 minuti, aeg-ajalt segades. Kui vedelik liiga ära keeb, lisa törtsuke vett. Serveeri kuumalt. Soovi korral kaunista eri värvi piprateradega.