Metsavahi köögiviljapadaFoto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 6. jaanuar 2014 02:37
Õlles pehmeks haudunud köögiviljade karamelline maitse on imehea! Ära haudumisajaga koonerda, sest pikem hautamine vallandab kõik võrratud aroomid. Lisandiks sobivad erinevad sepikud ja must leib, ikka võiga kaetult.

Koostisosad
4 tk Porgand
1 tk Pastinaak
0.5 tk Juurseller
3 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
200 g Valge peakapsas
2 sl Õli
1.5 dl Tume õlu
MAITSESTAMISEKS
2 tl Valge veini äädikas
4 tk Kadakamarjad
2 lehte Loorber
1 sl Suhkur
1 tl Sool
0.5 tl Köömen

Valmistamine

1. Koori kõik köögiviljad ja lõika õhukesteks, umbes 3 cm pikkusteks kangideks. Lase õli potis kuumaks, lisa tükeldatud köögiviljad ja kuumuta segades 5 minutit.

2. Nüüd lisa õlu, valge veini äädikas ja maitseained. Lase pada keema ja hauta madalal kuumusel kaane all

30–40 minuti, aeg-ajalt segades. Kui vedelik liiga ära keeb, lisa törtsuke vett. Serveeri kuumalt. Soovi korral kaunista eri värvi piprateradega.