ZuccottoFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
22. detsember 2013, 22:05

Zuccotto

Zuccotto on Itaaliast, täpsemalt Firenzest pärit rammus dessert, mis sisaldab biskviiti ja kreemi ning on maitsestatud brändi või muu alkoholiga. Biskviidi asemel võib kasutada ka biskviitküpsiseid.

Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
2 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
0.6 dl Kartulitärklis
0.75 dl Nisujahu
TÄIDIS
1.5 dl Kooritud mandlid
1.5 dl Metspähklid
4 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Tuhksuhkur
100 g Šokolaad (riivitud või hakitud)
IMMUTAMISEKS
2 sl Brändi
KAUNISTAMISEKS
Kakaopulber

Valmistamine

1. Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta munarebud tuhk- ja vanillsuhkruga heledaks vahuks. Mikserda munavalged kõvaks vahuks ning lisa ettevaatlikult munakollasevahule. Sõelu hulka tärklisega ühendatud jahu ning sega läbi. Laota tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 26 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180kraadises ahjus 40 minutit.

2. Kummuta vormist ja jäta jahtuma.

3. Täidise tarvis rösti mandlid ja pähklid kuival pannil, lase pisut jahtuda ning haki. Vahusta koor tuhksuhkruga. Sega koore hulka hakitud mandlid-pähklid ja šokolaad.

4. Lõika biskviitpõhi 0,5 cm laiusteks viiludeks. Kata ümara põhjaga kauss toidukilega. Aseta selle põhja ja äärtele biskviidiviilud ning immuta brändiga. Täida keskosa täidisega, tasanda ja kata biskviidiviiludega.

Lase vähemalt 2 tundi külmkapis seista. Kummuta maius välja ja puista üle kakaopulbriga.