Marineeritud angersägaFoto: Lauri Kulpsoo
Kalatoitude retseptid
30. detsember 2013, 03:22

Paadi talu marineeritud angersäga tarrendis

Paadi talus kasvatatud kalast saab teha hõrku konservi, mis just selle retsepti järgi marineerituna valiti 2013. aastal Eesti parimaks toiduaineks.

Koostisosad
1 kg Angersäga
0.7 l Marinaad
MARINAAD
Vürts
2 sl Sool
1 sl Suhkur
2 sl Äädikas 30%
Cayenne'i pipar (soovi korral)
Loorber

Valmistamine

1. Aja marinaadiks mõeldud vesi keema.

2. Eemalda kala pea ja keeda sellest marinaadileem. Võid lisada vürtsi, kuid mitte soola. Marinaadi võib teha ka veest, kuid kalapealeem annab maitsele palju juurde. Kuni puljong keeb, roogi ja fileeri kala.

3. Pese fileed ja tükelda koos nahaga meelepärase suurusega tükkideks. Kõhuääreliha tükelda väiksemaks, see keeb kauem. Lisa puljongile maitseained ja äädikas.

4. Lase marinaadil uuesti keema tõusta ja eemalda vaht. Kurna vedelik ja tõsta sellesse kalatükid. Ära sega, sest nahk tuleb tükkidelt kergesti lahti ja marinaad muutub sogaseks. Keeda madalal tulel 5–10 minutit.

5. Tõsta tükid kohe ettevalmistatud purkidesse ja vala marinaad läbi sõela peale. Sule purgid.