Helduri ulukilihakonserv
Koostisosad
Metskitseliha
5 protsenti ulukiliha kogusest Seakamar
3 kg Sealiha (pehme)
140 g 10 kg liha kohta Sool
2 dl 10 kg liha kohta Suhkur
15 g 10 kg liha kohta Viie pipra segu
Valikuliselt maitseaineid: kuivatatud basiilik, rosmariin, pune
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Vürts (purustatud)
Sinepiseemned
Köömen
Paprikapulber (magus sort)
Jahimehesegu
Purustatud koriander
PURKI
Vürts
Loorber
Must pipar
Valmistamine
1. Tükelda liha 2–3 cm külgedega kuubikuteks. Pane lihatükid suurde segamisnõusse. Lõika seakamar ribadeks ja lisa lihatükkidele. Lisa nõusse väljamõõdetud kogus soola, suhkrut ja piprasegu ning erinevaid
maitseaineid. Kasuta kindlasti ürte, need annavad lihale hea maitse, olemata ülemäära vürtsikad.
2. Sega nõu sisu kätega hästi segamini. Valmista ette 0,5 l purgid. Pane igasse purki 3 tera vürtsi, 1 väiksem
loorberileht ja 5 pipratera.
3. Topi maitsestatud lihatükid purkidesse – igasse purki nii palju, kui aga mahub.
4. Kaaneta purgid ja lao autoklaavi. Kuumuta autoklaavis rõhu all vastavalt kasutusjuhendile. Väike suhkrukogus toob liha maitse hästi esile. Ja see, et kõik maitseained ei ole iga kord täpselt ühesugused, ongi
heaks vahelduseks, kui kasutada purgiliha aasta läbi.
HEA TEADA!
Selle retsepti puhul on antud kogusest ühe metskitse rümbast saadyd liha kohta. Sama retsept sobib ka metssea konserveerimiseks.
Kommentaarid (0)