Valged piparkoogidFoto: Eva Palu
Küpsetised
16. detsember 2013, 04:55

Valged ja kergelt vürtsikad piparkoogid

Kergelt vürtsikad küpsised, mis on hea vaheldus traditsioonilistele piparkookidele. 

Koostisosad
150 g Või
1 dl Suhkur
1 tk Munakollane
1 sl Apelsinimahl
3.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Kardemon
0.5 tl Ingver (pulber)
0.25 tl Nelk (jahvatatud)
1 sl Tuhksuhkur (kaunistamiseks)

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või suhkruga, massi lusikaga õhulisemaks kloppides. Lisa munakollane ja apelsinimahl, sega ühtlaseks.

2. Lisa omavahel segatud kuivained (jahu, vürtsid ja küpsetuspulber) ja sega käte vahel ühtlaseks tainaks. Mässi kilesse ja pane külmkappi pooleks tunniks ootele.

3. Rulli tainas kergelt jahusel pinnal lahti, lõika küpsised välja ja küpseta 180-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni need on kergelt pruunikad. Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.

NIPP!

Kui soovid küpsiseid kuuseeheteks valmistada, tee tainas pisut paksem, et küpsised nii kergelt katki ei läheks ja tee küpsistesse enne küpsetamist ka auk, et nööri sealt läbi pista saaksid.