Nädala kook

Jõhvikakook iirisekastmega 

Angeelika Kang, 16. detsember 2013, 02:42
Jõhvikakook iirisekastmega Jaan Heinmaa
Koorene, magus ja veniv iirisekaste sobib talvesse nagu koor kohvisse. Kogus 12 kuni 15 inimesele.

Koostisosad
200 g Või
2 dl Suhkur
2 tk Muna
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Harilik sarapuupähkel (purustatud)
1 dl Piim
MARJAKATE
4 dl Jõhvikad
1 sl Kartulijahu
2 sl Suhkur
IIRISEKASTE
2 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Fariinsuhkur
1 sl Või
KAUNISTAMISEKS
Jõhvikad
Harilik sarapuupähkel
VORMI ETTEVALMISTAMISEKS
Või
Riivsai võ manna

Valmistamine

1. Soojenda ahi temperatuurini 200°C. Lõika küpsetuspaberist tükk lahtikäiva vormi põhja jaoks (läbimõõt umbes 24 cm). Määri vormi ääred võiga ja kata saiapuruga.

2. Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad samal ajal hästi vahustades. Sega kuivained omavahel kokku ja lisa need koos piimaga tainale. Vala tainas vormi.

3. Pane 1/2 dl jõhvikaid kaunistamiseks kõrvale. Sega ülejäänud jõhvikad kartulijahuga kokku ja vala need taina peale. Kõige peale raputa suhkrut.

4. Küpseta ahjus 30-35 minutit (küpsetusaeg sõltub vormist). Lase jahtuda.

5. Sulata potis suhkur vedelaks, lisa ettevaatlikult rõõsk koor ning keeda tasaselt kokku. See võtab vähemalt 15 minutit. Võta pott pliidilt ja lisa või. Sega kuni segu muutub ühtlaseks ja lase jahtuda. Vala kaste jahtunud koogile ja kaunista jõhvikate või pähklitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee