Linnuliha retseptid

Tom Kha gai ehk Tai supp kookospiimaga 

Hele-Mai Alamaa, 6. jaanuar 2014, 02:05
Tai supp kookospiimagaFoto: Hele-Mai Alamaa
No küll on maitsev. Teravust timmi just oma meele järgi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l Kanapuljong
2 vart Sidrunhein
8 tk Kaffarilaimi leht
4 cm jupp Ingver
2 küünt Küüslauk
1 tk Punane tšilli
2 sl Röstitud punase tšilli pasta
Tai kalakaste
1 sl Suhkur
2 tk Laim
2 tk Kanafilee
1 peotäis Kirsstomat
4 dl Kookospiim
Koriander (värske)
1 tk Sibul

Valmistamine

1. Tai supi tegemiseks tasub kõik enne ette valmistada. Puhasta ja viiluta ingver, küüslauk, tšilli ja sibul. Pane kanapuljong keema. Kui mullid juba tõusevad, lisa kaffirlaimi lehed ja sidrunhein.

2. Kui sul on õnnestunud saada värsket sidrunheina, võta välimine valge kiht ära, tambi vart pisut noa käepidemega ja keera sõlm peale. Nii tuleb maitse kõige paremini välja. Nüüd lisa kõik viilutatud kraam ja maitseained.

3. Kana lõika ristikiudu paarimillimeetristeks ribadeks. Ja lisa üsna lõpus koos kookospiimaga.

4. Kui tuli juba kinni keeratud, viska supi sisse ka poolitatud pisikesed tomatid. Serveeri koos laimisektoritega.